Holub hřivnáč
Holub hřivnáč (Columba palumbus) je velký druh holuba, ptáka z řádu měkkozobých. S délkou těla 38-43 cm je holub hřivnáč největším druhem holuba ve střední Evropě. V rozpětí křídel měří 68-77 cm a jeho hmotnost se pohybuje mezi 350-680 g.
Holub hřivnáč
Holub hřivnáč (Columba palumbus) je velký druh holuba, ptáka z řádu měkkozobých. S délkou těla 38-43 cm je holub hřivnáč největším druhem holuba ve střední Evropě. V rozpětí křídel měří 68-77 cm a jeho hmotnost se pohybuje mezi 350-680 g.
Holub hřivnáč
Holub hřivnáč (Columba palumbus) je velký druh holuba, ptáka z řádu měkkozobých. S délkou těla 38-43 cm je holub hřivnáč největším druhem holuba ve střední Evropě. V rozpětí křídel měří 68-77 cm a jeho hmotnost se pohybuje mezi 350-680 g.
Slepýš
Slepýš křehký je představitel beznohých ještěrek, často zaměňován za hada. V České republice je silně ohrožen. Dorůstá obvykle délky kolem 30 cm. Pohybuje se plazením jako hadi, ale není tak mrštný. V případě ohrožení mu odpadá špička ocasu, která následně dorůstá.
Slepýš
Slepýš křehký je představitel beznohých ještěrek, často zaměňován za hada. V České republice je silně ohrožen. Dorůstá obvykle délky kolem 30 cm. Pohybuje se plazením jako hadi, ale není tak mrštný. V případě ohrožení mu odpadá špička ocasu, která následně dorůstá.
Slepýš
Slepýš křehký je představitel beznohých ještěrek, často zaměňován za hada. V České republice je silně ohrožen. Dorůstá obvykle délky kolem 30 cm. Pohybuje se plazením jako hadi, ale není tak mrštný. V případě ohrožení mu odpadá špička ocasu, která následně dorůstá.